FACEBOOK

Címkék

Fitness Budapest - Fitness Termek, szakemberek

Fitness Budapest blog a Budapesti Fitness élet

Friss topikok

TOZO a Világbajnok

2009.11.29. 16:43 Onlineszaki

A bicepszem és a combom nem tökéletes

  • Szidor
2009. november 29., vasárnap 00:31
A profi testépítő Tóth Zoltán idén megnyerte Mr. Univerzum címet és a világbajnokságot is, nagy súlyokkal napi két órát edz, kedvence a vádlija, de a vállával is elégedett.

Tóth Zoltán nyerte a testépítő-világbajnokságon a 90 kilósok versenyét [1] november elején Dubajban, ő a WBPF szervezet első magyar bajnoka. 2009 egyébként is a magyar testépítő legsikeresebb éve, Új-Zélandon IFBB-elitversenyt, Angliában Mr. Univerzum címet nyert (ez volt 1968-tól 1970-ig Arnold Schwarzenegger címe is).

 

Tóth Zoltán méretei
 

Testsúly 112 kg
Versenysúly 99 kg
Bicepsz 50 cm
Alkar 44 cm
Mell 130 cm
Derék 86 cm
Vádli 50 cm
Nyak 45 cm
Csukló 18 cm
Boka 22 cm

„A vb-re egyedül én kaptam kvalifikációt repülőjeggyel, tökéletes ellátást kaptunk a dubajiaktól. Nagyon komolyan vették, fantasztikus volt a rendezés, a dubaji sejk végig jelen volt. A 69 ország 140 testépítőjének olyan bemelegítőtermet hoztak létre, ami egy átlagos edzőterembe járónak elképzelhetetlen”

A vb-n a szokásos bemelegítés és – a mindenkinek kötelező – barnítás után – a hét alapállást, majd a kötelező pózokat kellett bemutatni, kilenc bíró ítélte meg, ki a legösszetettebb, a legarányosabb.

Tóth a mínusz 100-as kategóriára élesített, 95 kilósan ment ki, de meggondolta magát, és lefogyasztotta magát a 90 kilósok közé. Eltaktikázta magát, a legerősebb mezőnybe került, mégis nyert.

 

A világbajnoki cím az Emirátusokban egy magyarnak – gyenge sportdiplomáciánk miatt – szinte hihetetlen eredmény. A verseny összdíjazása százötvenezer dollár volt, Tóth aranyérmet, szobrot és ötezer dollárt kapott.

Versenyszerűen foglalkozik a testépítéssel, az anyagi hátteret vállalkozásai adják: személyi edző, saját sportruhamárkája van, több étrendkiegészítő és sportfelszerelési márka kizárólagos magyarországi forgalmazója, egy bolthálózat  tulajdonosa.

A felkészülést bármikor újra kezdené, a roppant szigorú étrend sem zavarta: az utolsó időkben csak zabpelyhet, rizst, párolt zöldséget, csirkemellet és bélszínt evett, ehhez jöttek az étrendkiegészítők, a fehérjekoncentrátumok és a napi öt-hat liter ásványvíz.

Napi két, esetleg kétszer másfél órát edzett, de azt nagy intenzitással és terheléssel. A tréningek többnyire mindig egy-egy izomcsoportra koncentrálódnak, kedvence a vádlija, de a vállával is elégedett. „Annak ellenére, hogy megnyertem a vb-t, a bicepszemmel és a combfeszítő izmommal nem vagyok teljesen megelégedve.”

Strandra nem jár, nem kérkedik az izmaival, ha elmegy szórakozni, bár a legtöbb helyen megismerik, erejét a magánéletben nem fitogtatja.

Nem döntötte el, meddig csinálja a testépítést, most két-három évig pihenni akar. Sok helyre hívják vendégszerepelni, előadást tartani, de több időt akar szánni a magánéletére és a vállalkozásaira.

Az doppingol, aki megbukik a teszten
 

Eddig kerülték a sérülések, azokkal nem foglalkozik, akik azt mondják, hogy normális körülmények között nem lehet ilyen izmokat szerezni. „Az doppingol, aki megbukik a doppingteszten. Mindenki döntse el saját maga, milyen eszközökkel készül fel. Manapság már rengeteg olyan táplálékkiegészítő létezik teljesen természetes összetevőkből, amelyekkel hihetetlen eredményeket lehet elérni. Ehhez az edzésben és a táplálkozásnál is megfelelő önfegyelem és kitartás kell.”

Szólj hozzá!

Címkék: testépítés tozo

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnessbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr421561112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása